Ankara Başkent Trabzon Günleri’nde hafta sonunda büyük yoğunluk yaşanıyor Ankara Başkent Trabzon Günleri’nde hafta sonunda büyük yoğunluk yaşanıyor

Açılış konuşmasını TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri birlikte yaptı. Şatıroğlu, “Trabzon’umuzun kurtuluşunun 106. yıldönümünü kutluyor, kurtuluş mücadelesi veren tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz” diyerek duygularını ifade etti. Şatıroğlu ayrıca, Trabzon'un kurtuluşuna adanmış 6 katlı Trabzon Evi'nin hizmete alındığını ve Trabzon'un kültürel mirasını yaşatmak adına çalışmaların devam edeceğini belirtti.

B1A2B2A4 Af97 4Dcf A18B 7F986E00D37E

Etkinliklere, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Mücahit Erbakan da katıldı. Trabzon Valiliği, Büyükşehir, Ortahisar ve ilçe belediyelerinin standları yanı sıra Trabzon Yazarlar Derneği, Femin Art Kadın Sanatçılar Derneği, İpekyolu Kadın Kooperatifi ve halk eğitim müdürlükleri gibi kurumlar da etkinliklere katıldılar.

Dc7D32F0 2952 4A67 Bd78 605F34Cb7F86

Dört gün boyunca devam eden etkinliklerde, binlerce ziyaretçi horon halkasında coştu ve yöresel lezzetlerden keşkek tadına baktı. Ayrıca, yazarlar ve tarihçiler tarafından söyleşi ve konferanslar da düzenlendi. Etkinliklerin son gününde Kadırga Otçu Yürüyüşü ve keşkek dağıtımıyla etkinlikler son buldu.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN