Başdenetçi Şeref Malkoç ve beraberindeki heyet iki günlük ziyarette bulundular. Malkoç’u havalimanında vatandaşların da içinde bulunduğu kalabalık bir grup karşıladı. 

Başdenetçi burada gazetecilere yaptığı açıklamada kamu hizmetlerini ve idarelerin halkla ilişkilerini yerinde görmek için Hakkâri’ye geldiklerini söyledi. Malkoç: “Hakkâri’nin İran ve Irak a sınır olması büyük bir potansiyeldir. Terörde son aşamaya gelinmiştir. Sıra refaha gelmiştir. Yüksekova da özel bir yere sahiptir. 

Bu yörenin insanı kalbi merhametli ve gönlü geniştir. Teröre sözle dahi destek verilmezse barış daha hızlı yayılacaktır” dedi. Başdenetçi Şeref Malkoç Hakkâri Valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret etti ve burada yaptığı açıklamada Hakkâri’nin ters lalesi, balı ve halılarının çok değerli ve güzel olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin zenginleşmesinden Hakkâri’nin de payını almasının zamanı geldiğini ifade eden Başdenetçi “İşadamlarımız bölgenin çinko ve kurşun madenine yatırım yapmalı, halkın zenginleşmesini sağlamalıdır. Biz burada her konuda halkı dinleyip, halkın talepleri doğrultusunda idarecilere yol göstereceğiz. Herkes bilmelidir ki devlet halka hizmet için vardır, Kamu Denetçiliği Kurumu da bu hizmetleri takip için il il dolaşmaktadır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim