"Bozdoğan-30" Operasyonlarında 147 Terör Örgütü Üyesi Yakalandı "Bozdoğan-30" Operasyonlarında 147 Terör Örgütü Üyesi Yakalandı

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ ile kesintisiz mücadele edildiğine vurgu yaparak, "Tüm terör örgütlerine karşı kesintisiz bir şekilde ve başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 44 terörist etkisiz hâle getirilmiştir" dedi. Aktürk ayrıca, 1 Ocak 2024'ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 144'ü Irak'ın, 215'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere toplam 359 olduğunu belirtti.

3De5967E Bda3 41De B6C0 37336Ae8E953
6 Şubat Depreminin Anma ve Yardım Faaliyetleri
Basın toplantısında, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin anısına da değinildi. Aktürk, "Öncelikle 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımız ile silah ve mesai arkadaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca, depremzedeler için devletin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışıldığını vurgulayarak, "Kahraman Mehmetçik, arama-kurtarma, yardımların bölgeye ulaştırılması, güvenliğin tesis edilmesi ve yaşam destek faaliyetlerinin hayata geçirilebilmesi için büyük bir özveri ile mücadele etmiştir" ifadelerini kullandı.

01A51A0D A371 40Bc 9Ee9 064319F87F6D
Hudut Güvenliği ve İllegal Geçişlerdeki Durum
Aktürk, sınır hattının cumhuriyet tarihinin en yoğun ve etkin tedbirlerle korunduğuna dikkat çekerek, "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 207 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 1’i PKK/KCK terör örgütü mensubudur. 2 bin 495 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 893’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 21 bin 89 olmuştur" açıklamasında bulundu.


Askeri Personel Alımı Devam Ediyor
Aktürk, son olarak, personel ve askeri öğrenci alım faaliyetlerinin planlı şekilde devam ettiğini bildirerek, "15 Ocak’ta başlayan Kara Kuvvetleri Komutanlığına sözleşmeli er temini başvuruları 11 Şubat’a kadar devam edecektir" şeklinde bilgi verdi.
TAKA/TUNCAY UKUN

Editör: Ayşe Sancak