Bu durum, ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg'in tüm araçlarda sürücünün daima dikkatli olması gerektiği yönündeki uyarısını beraberinde getirdi.

Görüntülerin viral hale gelmesinin ardından, bir Apple kullanıcısının Vision Pro gözlükleriyle araç kullanırken polis tarafından durdurulması önemli bir tartışma başlattı. Apple'ın kullanıcı kılavuzunda sürüş sırasında kulaklık kullanımının uygun olmadığına dair uyarı yer almasına rağmen, gözlüklerin araç kullanımı sırasında potansiyel risk oluşturabileceği belirtiliyor.

Tesla, otonom modda olsa bile sürücülerin araçlarının kontrolünü ve sorumluluğunu her zaman ellerinde tutmaları gerektiğini vurguluyor. Bu uyarılar, Apple Vision Pro'nun 2 Şubat'ta ABD'de satışa sunulmasıyla birlikte, teknolojik gelişmelerin sürücülerin dikkatini dağıtma potansiyeline dikkat çekiyor. Başka bir nokta ise, Vision Pro'nun 3,499 dolardan başlayan fiyatlarla şimdilik yalnızca ABD'de satışa sunulmuş olması.

Ejderha Gibi Alev Püskürttü; Onu Görenler Gözlerine İnanamadı! Ejderha Gibi Alev Püskürttü; Onu Görenler Gözlerine İnanamadı!

TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak