Özellikle Batshuayi'nin, sahaya giren bir taraftara döner tekme attığı ve Müldür'ün de Bordo-Mavili taraftara yumruk attığı görüntülerin medyada geniş yankı bulmasına rağmen, TFF Hukuk Müşavirliği'nin bu oyuncuları disipline sevk etmemesi tartışma konusu oldu.

Trabzonspor Bu Gol Makinesinin Transferi İçin Servet Harcayacak: Taraftarın Gözdesi Oldu! Trabzonspor Bu Gol Makinesinin Transferi İçin Servet Harcayacak: Taraftarın Gözdesi Oldu!

17 Mart'ta gerçekleşen maç sonrası yaşanan olaylar, spor kamuoyunda büyük bir tepki ve merakla beklenen disiplin sevklerinin gecikmeli bir şekilde bugün açıklanmasıyla sonuçlandı. Ancak, Batshuayi ve Mert Müldür gibi önemli oyuncuların sevklerde yer almaması, maçın taraftar gerginliğiyle ilgili sorunların çözümüne ilişkin ciddi endişelere neden oldu.

TFF'nin bu kararı, sosyal medyada ve spor gündeminde geniş bir tartışma başlattı. Birçok kişi ve kuruluş, Batshuayi ve Müldür'ün sahada taraftarla yaşanan olaylarla ilgili sorumlu tutulması gerektiğini ve TFF'nin bu kararının adaleti zedelediğini savundu. Ayrıca, Trabzonspor camiasından da TFF'nin bu kararına sert tepkiler yükseldiği görüldü.

Özellikle, maç sonrası güvenliğin sağlanamaması ve sahaya giren taraftarlarla futbolcular arasında yaşanan gerilim, sporun yanı sıra güvenlik açısından da endişe yaratmıştı. TFF'nin bu tür olaylara sert ve etkili müdahale etmesi ve gerekli disiplin cezalarını uygulaması gerektiği konusundaki beklentiler ise halen devam ediyor.

Editör: Birol Sancak