Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kütahya'da gerçekleşti. Kütahya'nın ev sahipliğini yaptığı genel kurula ülkenin dört bir yanından 93 delegenin katılımıyla Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı yeniden seçildi. Ayrıca, Divan Başkanlığı'na Nazmi Bilgin, Başkan Yardımcılığı'na Mustafa Arslan ve Yazmanlıklara Şevket Erzen ve Erkan Sağlam oy birliğiyle seçildi.

Konuşmalar sırasında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine değindi. Darbe girişimine karşı gazetecilerin ve sivil toplum kuruluşlarının gösterdiği direnişten bahsetti ve demokrasiye sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, pandemi ve ekonomik zorluklarla başa çıkma çabalarını, gazetecilere yönelik yasal düzenlemeleri ve sektördeki sorunları ele aldı.

Sokak Hayvanlarına Yönelik Yasa Teklifi Komisyondan Geçti! Sokak Hayvanlarına Yönelik Yasa Teklifi Komisyondan Geçti!

Kongrenin açılış konuşmalarında Kütahya Belediye Başkan Vekili Kemalettin Ekici ve Kütahya Valisi Musa Işın da basının önemine dikkat çekti ve 15 Temmuz darbe girişimine değindi.
Genel Kurul'un sonunda, Nuri Kolaylı oybirliğiyle yeniden genel başkan seçildi. Bu süreçte yapılan çalışmalar ve sektördeki sorunlar dile getirildi.

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Birol Sancak