İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama Geldi; Asla Taviz Vermeyeceğiz!

Bakanlık, fiyat etiketleri ve servis ücretlerine ilişkin yönetmeliği hatırlatarak, restoran ve kafelerde alınan ücretlerin de denetlendiğini duyurdu. Ayrıca, 19 Aralık 2023 tarihinde yayımlanan ve fiyat etiketlerinin kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılması zorunlu hale getirilmesini içeren yönetmelikte yapılan değişiklikler de vurgulandı.
Yapılan yazılı açıklamada, denetimlerin devam edeceği ve işletmelerin belirtilen hususlara dikkat etmelerinin önemine vurgu yapıldı. İşletmelerin bu gibi cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları için fiyat etiketlerine ve servis ücretlerine uyum sağlamaları gerektiği belirtildi.
Örneğin, mart ayında İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bir cafe zincirine ait işyerinde yapılan denetimde, fiyat listesinde bazı ürünlere ait fiyat bilgilerinin bulunmaması ve servis ücreti alındığına dair bilginin bulunmamasına rağmen, servis ücreti alındığı tespit edildi ve 384 ürün için toplamda 834 bin 48 lira idari para cezası uygulandı.
2024 yılında da yaygın ve yoğun denetimlerin devam edeceği ve her bir aykırılık için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
 

Kaynak: MYNET