İddianamede Gül Hatun'a 'müstehcenlik' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İşte detaylar:

Para Karşılığı Müstehcen Yayın

Gül Hatun'un sosyal medya hesabından para karşılığı müstehcen içerikli canlı yayınlar yapması nedeniyle yürütülen soruşturma sona erdi. 'Laz Kızı' olarak bilinen Gül Hatun hakkında, bu yayınlar nedeniyle 'müstehcenlik' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Açık Platformda Çocukların Erişimi

65829Afdfe772F21F97547Cb

 İddianamede, müstehcen içerikli görüntülerin herkesin erişimine açık bir platformda paylaşıldığı ve bu nedenle çocukların serbestçe görebileceği belirtilerek suçlamaların detaylarına yer verildi.

Kazanç ve Savunma

 Gül Hatun'un sosyal medya hesabından kazandığı parayı nakit olarak aktardığı belirtiliyor. Savunmasında, TikTok üzerinden yayınlar yaparak takipçilerinden gelen hediyeleri kendi hesabına nakit olarak çevirdiğini ifade eden Gül Hatun, suç işlediğinin farkında olmadığını iddia etti.

Hapis Cezası İsteniyor

İddianamede 'Laz Kızı' Gül Hatun'un 'müstehcenlik' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Olayın Geçmişi

 TikTok'ta paylaşılan müstehcen içerikler nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında Gül Hatun, 26 Kasım'da Kartal'daki evinde yakalanarak gözaltına alınmış, ancak daha sonra serbest bırakılmıştı. Gül Hatun'un sosyal medyadaki etkinlikleri ve yayınları geniş kitleler tarafından takip ediliyordu.
Kayak/CNN

Editör: Ayşe Sancak