Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve çok sayıda sanatseverin takip ettiği ‘Fasıl Şarkılar’ konserine CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral da katılım sağladı. Saral, her hattıyla büyük beğeni toplayan konserden çok keyif aldıklarını belirterek emeği geçenleri tebrik etti. 
Şarkılar dile geldi…

Ata Anaokulu Öğrencileri, Polonyalı Akranlarıyla 23 Nisan Bayramında Buluştu Ata Anaokulu Öğrencileri, Polonyalı Akranlarıyla 23 Nisan Bayramında Buluştu

3E4E4669 B703 4A47 Bb96 E54F9487Cf0D
Sunuculuğunu Şebnem Tahmaz’ın yaptığı, şef Hüseyin Şılbır yönetimindeki koro Türk musikisinin en seçkin fasıl şarkılarını seslendirdi. Programda ayrıca Mustafa Yücesan, Selma Ömeroğlu, Salih Kudu, Zeynep Yücesan ve Hasan Şılbır da solo performansları ile adeta parmak ısırttı. 

C69Dfbf0 Cd43 42F8 839B 73Ee577Ce06A
Erenel: “Müzik yolculuğuma bu dernekle başladım”…
Gecenin sonunda Trabzon’un yetiştirdiği en önemli keman sanatçılarından biri olan bestekar Cemal Zihni Erenel sahne alırken, birbirinden güzel 4 eserini seslendirdi. Bir şarkısında da koro şefi Hüseyin Şılbır’a kemanıyla eşlik eden Erenel, “Bu gece çok heyecanlıyım. Çünkü müziğe ilk adım attığım derneğin konserindeyim. Müzik yolculuğuma ortaokul sıralarında THM ile bu dernekle başladım. Yıllar geçti TSM de keman sanatçısı olarak yine bu derneklerde yolumuza devam ediyoruz. Bu akşam burada olmaktan çok mutluyum. Kendi bestelerimi okumaya çalışıyorum. Bu onuru bana yaşattığı için sevgili şefim Hüseyin Şılbır’a teşekkür ediyorum” dedi. 

2F635713 8716 4D5D B589 7F787E0F6585
Şılbır: “Her türlü engele rağmen ayakta durmaya devam edeceğiz”…
Müthiş şarkılarla adeta hiç bitmesin dedirten gecenin sonunda konuk sanatçı Erenel’e plaket ve çiçeğini takdim eden koro şefi ve aynı zamanda dernek başkanı Hüseyin Şılbır’ın “Göreve geldiğim günden bu yana bu kültüre hizmet eden değerli sanatçılarımızı ağırladık.  Bu kültüre hizmet eden, gönül veren kim varsa başımızın üstünde yeri vardır. Her zaman bu sahnelerde ağırlamak isteriz. Bu kültürü ileriki yıllara taşımak için bu derneklere, bu bestekarlara, bu sanatçılara ihtiyacımız var. Her türlü engele rağmen biz ayakta durmaya devam edeceğiz. Siz bizi alkışladığınız sürece biz bu sahnelerde olacağız ve inşallah sonuna kadar da şarkılarımızla, türkülerimizle sizlere hizmet edeceğiz” sözleri ayakta alkışlandı.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak