TOKİ 2023 YILINDA TÜRKİYE’Yİ İNŞA ETTİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2023 yılında birçok çalışmayı hayata geçirdi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut öncülüğünde ülkenin dört bir yanından projeler devam ederken öncelikle 11 ili kapsayan deprem bölgesinde vatandaşların bir an önce güvenilir yuvalarına kavuşmaları için harekete geçildi ve güvenli konutlar inşa edildi. Geçmişten bu yana yaptığı yapılarla dikkat çeken TOKİ, herkese güven veriyor. 

“155 BİN YENİ KONUTUMUZU HAYATA GEÇİRDİK”

TOKİ’nin sosyal medya hesabı X’te yayımlanan videoda 2023 yılında yapılan çalışmalara yer verildi. 
Videoda milletin hayatına yapılan projelerle değer katıldığına dikkat çekildi. Videoda şu ifadelere yer verildi: “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak güven ve huzur inşa ediyor, milletimizin hayatına değer katıyoruz. İnşa ettiğimiz sosyal konutlarımızla ailelerimizi sıcak yuvalarıyla buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Konutun yanı sıra; kamu binaları, camiler, hastaneler, sosyal tesisler, millet bahçeleri, okullar, üniversiteler, öğrenci yurtları, sanayi siteleri ve stadyumları ülkemize kazandırdık. 2023 yılında ülkemizin dört bir yanında yaklaşık 155 bin yeni konutumuzu hayata geçirdik. Ayrıca 43 bin 512 sosyal konutumuzu hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ettik.” 

Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar

“İLK ANDAN İTİBAREN ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK”

Paylaşımda deprem bölgesinde 46 bin konutun teslimine dikkat çekildi. Açıklamada “6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 11 ilimizin yeniden ihya ve inşası için ilk andan itibaren çalışmalarımıza başladık. 11 ilimizde 2023 yılı bitmeden 46 bin konutu teslim ediyoruz. TOKİ olarak 2024 yılında da ülkemizin her köşesinde hizmetlerimize azim ve kararlılıkla devam edeceğiz.” İfadelerine yer verildi. 

Tuncay UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT