Enerji Çalışanları Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi Trabzon 'da açıldı Enerji Çalışanları Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi Trabzon 'da açıldı

Trabzon'un Tonya ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Mevcut belediye başkanı ve AK Parti'nin adayı Osman Beşel ile bağımsız aday Veysel Kurt arasındaki oy farkı 225 olarak belirlendi. Ancak, bu farkın ardındaki detaylar dikkat çekici.

Özellikle kırsal mahallelerde yaşayan kadınların tercihi olan "Bizim Veysel" lakaplı Veysel Kurt'a yönelme isteği, seçim sonuçlarını etkiledi. Birçok kadının, pusulada yanlışlıkla Bağımsız Türkiye Partisi'ne oy kullandığı iddia ediliyor. Bağımsız Türkiye Partisi adayı Yıldıray Yıldırım'ın 207 oy alması, 2019 yerel seçimlerinde aynı partinin sadece 48 oy almasıyla karşılaştırıldığında, bu iddiaların üzerinde durulması gereken bir durum olduğunu gösteriyor.

Tonya'dan bir vatandaş, "Bağımsız Türkiye Partisi'nin ilçemizde bu kadar oy alma ihtimali yok. Bağımsız Türkiye Partisi'ne bizim mahalleden 10 tane oy çıkmazdı. Bu seçimde ise 50 oy çıktı. Veysel Kurt'a oy vermek isteyenler 'Bağımsız' ibaresini görünce yanlışlıkla Bağımsız Türkiye Partisi'ne oy kullandı" şeklinde konuştu.

Bu gelişmeler, seçim sonuçlarının incelenmesi gerekliliğini ortaya koyarken, yerel seçimlerde yaşanan bu tür detayların önemini bir kez daha vurguluyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA