Trabzon 2. Koro Festivali Başlıyor
Trabzon, kültür ve sanat alanında önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Trabzon 2. Koro Festivali, 3-4-5 Haziran tarihlerinde Hamamizade İhsanbey Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin dört bir yanından koro topluluklarını Trabzon’da buluşturacak festivalde, 35 koro 8 farklı konserde sanatseverlerin karşısına çıkacak. Festival kapsamında düzenlenecek atölye çalışmaları ve çalıştaylarla müzik dolu üç gün yaşanacak.

Trabzon’da 35 Koro Aynı Festivalde Buluşacak
Trabzon 2. Koro Festivali, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen koroları aynı sahnede bir araya getirecek. Festival kapsamında Ankara, Ordu ve Samsun dahil birçok şehirden koro toplulukları Trabzon’da sanatseverlerle buluşacak.
35 koronun yer alacağı festival, hem katılımcı topluluklar hem de müzikseverler için önemli bir kültür sanat buluşması olacak. Korolar, üç gün boyunca farklı konser programlarıyla sahne alarak Trabzon’da müzik dolu bir atmosfer oluşturacak.

Festival Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde Yapılacak
Trabzon 2. Koro Festivali’nin adresi Hamamizade İhsanbey Kültür ve Sanat Merkezi olacak. Festival, 3-4-5 Haziran tarihlerinde sanatseverleri ağırlayacak.
Kentte kültür sanat etkinliklerinin önemli merkezlerinden biri olan Hamamizade İhsanbey Kültür ve Sanat Merkezi, bu kez koro müziğinin farklı örneklerine ev sahipliği yapacak. Festival boyunca düzenlenecek 8 farklı konserle Trabzonlu vatandaşlara zengin bir müzik programı sunulacak.

Atölye Çalışmaları ve Çalıştaylar Düzenlenecek
Festival yalnızca konserlerden oluşmayacak. Program kapsamında 7 atölye çalışması ve 4 çalıştay da gerçekleştirilecek. Bu yönüyle Trabzon 2. Koro Festivali, müzik dinletilerinin yanı sıra eğitim ve paylaşım odaklı bir etkinlik olarak da öne çıkacak.
Atölye ve çalıştaylar, koro müziğine ilgi duyan katılımcılar için deneyim kazanma fırsatı sunacak. Festivalin bu bölümü, sanatçılar, eğitmenler ve müzik toplulukları arasında güçlü bir etkileşim ortamı oluşturacak.

Büyükşehir’den Tüm Vatandaşlara Davet
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sunacak projelerin vatandaşlarla buluşturulmaya devam edildiği belirtildi. Açıklamada, 3-4-5 Haziran tarihlerinde düzenlenecek festivale tüm halkın davetli olduğu vurgulandı.
Büyükşehir Belediyesi, Ankara, Ordu, Samsun ve ülkenin farklı şehirlerinden gelecek koroların katılımıyla gerçekleşecek etkinliğin Trabzon’da müzik dolu bir atmosfer oluşturacağını ifade etti. Festivalin, şehrin kültür sanat yaşamına önemli bir katkı sunması bekleniyor.




