TRABZON’UN HAFIZASINDA DERİN BİR İZ BIRAKTI
Mimari projeleriyle kente değer katan, şiirleriyle Trabzon’un ruhunu dizelere döken M. Özer Ciravoğlu, yaşamını yitirdi. Şehrin kültürel belleğinde önemli bir yer edinen Ciravoğlu’nun vefatı, sanat çevrelerinde ve Trabzon halkında büyük bir üzüntüye yol açtı.
YARIN ANMA TÖRENİ DÜZENLENECEK
Ciravoğlu için yarın saat 10:30’da Trabzon Sanat Evi’nde bir anma programı yapılacak. Törene sanat camiasından, edebiyatçılardan ve Trabzon’un kültürel isimlerinden geniş katılım bekleniyor. Etkinlikte Ciravoğlu’nun hayatı, eserleri ve kente kattıkları anılacak.
İSKENDERPAŞA CAMİİ’NDE SON YOLCULUK
Anma programının ardından öğle namazına müteakip İskenderpaşa Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Tören sonrası M. Özer Ciravoğlu, dualarla ve sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlanacak.
BİR ŞAİR, BİR MİMAR, BİR KENT HAFIZASI
Ciravoğlu’nun ardından geriye şiirlerle dolu bir edebi miras, estetikle yoğrulmuş mimari eserler ve Trabzon’a duyulan derin bir sevgi kaldı. Onun adı, bu şehirde yaşamaya devam edecek.