Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Kentimizin yararına olan adımları atacak iradeyi hep birlikte ortaya koyacağız. O iradenin icraatını da yapma gayretinde olacağız” dedi.

YENİ DÖNEM YENİ HİZMET

Genç, “Bizde yeni dönemde Trabzon halkı adına, Trabzonluların iradesiyle beraber burada irade organı olarak yeni dönemde hizmet edeceğiz.  Seçim dönemini Trabzon’umuzda demokratik teamüllere uygun şekilde gerçekleştirmemizde, halkımızın iradesini doğrudan sağlıklı şekilde tecelli etmesine katkı sağlayan, çok değerli siyasi partilerimize, il başkanlarımız nezdinde bütün siyasi partilerimize, seçim sürecini yöneten seçim kurulundaki memur veya siyasi parti temsilcilerine hepsine çok çok teşekküre diyorum. Halkımızın demokratik iradesi sandığa yansımıştır. Halkımız yetkiyi kullanmıştır” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN VEKİLİ KANCA

F11D48A4 6444 4Fd0 Beb5 58B8B62D8294

Meclis üyesi Faruk Kanca 64 oyla meclisin birinci başkan vekili olurken, 66 oyla Cevdet Bayraktar meclisin ikinci başkan vekili oldu.  Meclisin katip üyeleri ise, 63 oyla Ahmet Seyit Alışkan ve 64 oyla Sevgi İsmailçebi Aktaş meclisin katip üyeleri oldu.

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Katip Üyelerinin ardından Encümen Üyelerinin seçimine geçildi. Encümen Üyelikleri için Hayati Yavuz Ahmet Seyit Alışkan, Ayfer Cihan, Enver İskenderoğlu, Esin Akyol önerildi. Yapılan seçimin ardından Yavuz, Alışkan, Cihan, İskenderoğlu ve Akyol Encümen Üyesi olarak seçildi.

ÜYELER OYLANDI

İYİ Parti Trabzon'da Çalkantı: İlçe Başkanı Erdal Uzun İstifa Etti İYİ Parti Trabzon'da Çalkantı: İlçe Başkanı Erdal Uzun İstifa Etti

7Cffb770 C3F2 4A54 A59C C1C645D9C653

Meclis Başkanlık divanının belirlenmesinin ardından İhtisas Komisyonlarına üyelerin seçilmesine geçildi.  İmar ve Bayındırlık Komisyon Üyeleri,  Hüseyin Özdere, İbrahim Tarık Dilaver, Murat Güney, Yasin Kul, Alper Öztürk, Mehmet Muhcu oldu.  Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri, Mahmut Çavuş, Coşkun Şahin, Halil Aydın, Ahmet Şahin, Mustafa Çankaya, Alişan Bayram olarak seçildi.  Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri, Hayati Yavuz, Mehmet Öztürk (Araklı), Ahmet Seyir Alışkan, Ömer Çakıroğlu, Celal Akaç, Alparslan Kul olarak belirlendi.  Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri ise,  Sebahattin Saruhan, Cevdet Bayraktar, İrfan Göktaş, Sedat Kongur, Mehmet Aydın, Atakan Uzun seçilirken  Ulaşım Komisyonu üyeleri Hasan Çebi, Kenan Şengül, Ahmet Sarıalioğlu, Coşkun Şahin, Cüneyt Zorlu, Alparslan Kul oldu.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN