Törene Katılım ve Açıklamalar

Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Füsun Terzioğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 20. Dönem Trabzon Milletvekili ve emekli akademisyen Prof. Dr. İsmail İlhan Sungur, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Başkan Genç, üniversitelerin bilginin merkezi olduğunu ifade ederek, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 69. Yılı’nı kutladı. Genç, “Bilgi, şu anda en kıymetli olan şey. Dolayısıyla Trabzon'umuzda böyle bir bilim merkezinin olması bizler için büyük gurur verici. İnşallah nice 69 yıllar bölgemize, şehrimize, ülkemize ve bütün insanlığa hizmet eder” dedi.

Öğrencilere Destek Devam Edecek

Genç, öğrencilere olan desteklerinin süreceğini belirterek, “Ortahisar Belediye Başkanlığı dönemimizde desteğimizi başlattık, yine aynı anlayışla devam edeceğiz. TEKNOFEST’te derece yapan KTÜ’nün gençleri, ürettikleri roketle uluslararası platformlarda yarıştı ve derece aldı. İHA'ların ve SİHA'ların roket motorları ilk kez Trabzon'umuzda üretilmeye başlandı” şeklinde konuştu.

Yeni Projeler ve Destekler

Artvin Yusufeli Havuzlu Köyü Sakinlerinin Heyelanla Mücadelesi Artvin Yusufeli Havuzlu Köyü Sakinlerinin Heyelanla Mücadelesi

Raylı sistem projesinin Trabzon’a nefes aldıracağını vurgulayan Başkan Genç, “Raylı sistemi ikinci etabını, Meydan Atatürk Alanı’ndan başlayarak, üniversitemizin A kapısından girip D kapısından havalimanına indirilmesi şeklinde planlıyoruz. Öğrencilerimize doğal gaz, ulaşım ve su desteği vereceğiz. Bu konuda rektörümüzle iş birliğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın Konuşması

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, KTÜ’nün ülkenin medeniyet ve kalkınma hamlelerine büyük bir güç kattığını belirterek, “KTÜ, kaliteli insan yetiştirmiş ve ülkenin birçok alanına katkı sunmuştur. Üniversitenin 69. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın Konuşması

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, üniversitenin kuruluşuyla ilgili bilgi vererek, üniversitenin şu ana kadar 255 bin mezun verdiğini ve birçok önemli üniversitenin KTÜ bünyesinden ayrıldığını belirtti. “Üniversitemiz araştırmaya ve araştırma kültürüne verdiği önem sayesinde ulusal ve uluslararası yenilikçi sistemleri destekleyecek özgün fikirleri üretme noktasında ciddi bir çaba göstermektedir” dedi.

Eski Milletvekili ve Akademisyen Prof. Dr. İsmail İlhan Sungur’un Konuşması

Dönem Trabzon Milletvekili ve emekli akademisyen Prof. Dr. İsmail İlhan Sungur, KTÜ’den mezun olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Üniversitemizin eğitim hayatına daha büyük katkılar vermesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Kutlamalar ve Ödül Töreni

Davetliler kurdele kesiminin ardından kutlamalar kapsamında açılan sergiyi gezdi. Konuşmaların ardından “Haydi KTÜ’yü Sen İfade Et” Yarışması’nın kazananlarına ödülleri verildi.

Editör: Birol Sancak