Kodlayap Projesi kapsamında gerçekleştirilen şenlik, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edildi. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği şenliğe, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in yanı sıra Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ve iş insanı Naci Orhan gibi önemli isimler de katıldı.

Trabzon'da Kent Lokantası'nda Tarihi Kalkanoğlu Pilavı İkram Edildi Trabzon'da Kent Lokantası'nda Tarihi Kalkanoğlu Pilavı İkram Edildi

Başkan Genç, konuşmasında Naci Orhan'a şehre kazandırdığı bilim yuvası için teşekkür ederken, eğitimin önemine vurgu yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki gençlerin başarılarından gurur duyduğunu ifade eden Başkan Genç, üniversiteli gençlerin yurt dışında eğitim alması için destek verdiğini ve Türkiye'nin savunma sanayisinde millilik oranını artırmak için çaba harcadıklarını belirtti.

Eğitimin, bilimin ve teknolojinin önemine dikkat çeken Başkan Genç, Trabzon'un bilimin merkezi olması için çalışacaklarını ve gençleri bu alanda destekleyeceklerini söyledi. Türkiye'nin geleceğinin, bilgiye erken ulaşan ve yeni bilgiler üreten gençlerle şekilleneceğini belirten Başkan Genç, Türk milletinin medeniyetini daha da güçlendirmek için çaba göstereceklerini vurguladı.

Törende konuşan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun da Kodlayap Teknoloji Şenliği'nin, bilim ve teknoloji alanında öğrencilere rehberlik ettiğini ve önemli bir yol gösterici olduğunu dile getirdi. Hasan Uygun, katkı sunan herkese teşekkür ederken, öğrencilere de başarılar diledi.

Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri Merkezi'nin kurucusu Naci Orhan ise, şenliğin 6. yılında olduğunu ve her zaman destek vermeye devam edeceğini ifade etti. Orhan, gelecekte merkezi bir okul haline getirmeyi hedeflediklerini belirtirken, törene katılan herkese teşekkür etti.

Törenin sonunda, öğrencilere mezuniyet belgeleri verilirken, Başkan Genç ve diğer katılımcılar öğrencilerin çalışmalarını yakından inceledi. Trabzon'da gerçekleşen bu şenlik, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Editör: Birol Sancak