Trabzon Üniversitesi’nin düzenlediği farkındalık maçında konuşan Genç, hem engellilik bilincine hem de sporun birleştirici gücüne dikkat çekti

ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜ YAŞANDI

Genç, “Bugün özel bir gün; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Aslında bu farkındalığı sadece bir güne sığdırmadan her gün yaşamamız gerekiyor, çünkü toplumumuzun önemli bir kısmını ilgilendiriyor. Öncelikle Cumhurbaşkanımıza, engelliler konusunda ortaya koyduğu kararlı adımlar için teşekkür etmek gerekir. O adımlar sayesinde önce zihniyet dönüşümü yaşandı. Bilirsiniz, geçmişte bu kesim “özürlü” olarak tanımlanıyordu ve bu oldukça incitici, ön yargı oluşturan bir ifadeydi.

Cumhurbaşkanımızın liderliği ve iradesiyle başlayan bu dönüşüm, hükümetimiz, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve üniversitelerimizin katkılarıyla birlikte ilerliyor. Bugün de Trabzon Üniversitemizin yürüttüğü bu farkındalık çalışması için teşekkür ediyorum. Hem Ampute Futbol Takımımız hem de Söğütlü Ortaokulumuzdan gençlerimizle birlikteyiz. Çünkü yarın bu sorumlulukları onlar devralacak. Sabah başlayan programlarımızı bu anlamlı etkinlikle devam ettiriyoruz. Herkesi tebrik ediyorum” dedi.

ŞAMPİYONLUK BEKLİYORUZ

Ampute Süper Ligi’nde mücadele eden Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Takımından da söz eden Genç, “Bu yıl yine iddialıyız; iyi bir kadromuz var ve güzel bir derece bekliyorum. Trabzon’da bir takım varsa hedef her zaman şampiyonluktur” dedi.

Onuachu Nijerya’nın Afrika Kupası Kadrosunda! Trabzonspor Taraftarı Kararı Endişeyle Bekliyor
Onuachu Nijerya’nın Afrika Kupası Kadrosunda! Trabzonspor Taraftarı Kararı Endişeyle Bekliyor
İçeriği Görüntüle

AKILLARA 1996 GELİYOR

Son olarak Trabzonspor-Vanspor maçı ile ilgili açıklamalarda bulunan Genç, “Vanspor maçı denince aklımıza elbette 1996 yılı geliyor. İnşallah Vanspor karşısından iyi bir galibiyetle ayrılıp kupada yolumuza devam ederek 10. kupamızı almak istiyoruz. Hem ligde hem kupada böyle böyle yükselerek ilerlemeyi hedefliyoruz. Ligde 9, kupada ise 10’uncu şampiyonluğu istiyoruz” diye konuştu.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA