Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencilerine Yönelik Teknik Gezi: Kariyer Yolculuklarında Önemli Bir Adım Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencilerine Yönelik Teknik Gezi: Kariyer Yolculuklarında Önemli Bir Adım

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili'nin önemini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) Cenab-ı Allah'ın sonsuz kudreti ile bir gecede önce Mescid-i Aksa'ya, oradan da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden 'Miraç', insanlığa sunulan ulvi bir yükselişin sembolüdür. Beş vakit namaz, dinimizde büyük bir öneme sahip olan 'Miraç Gecesi'nde farz kılınmıştır.

Aynı zamanda, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesinin verildiği, Bakara Suresi'nin son iki ayetinin indirildiği bir gecedir. Bu mübarek gecede, Peygamber Efendimize (S.A.V), ‘Peygamberlerden hiçbiri Sen'den evvel, ümmetlerden hiçbiri de Sen'in ümmetinden evvel cennete girmeyecektir’ müjdesi verilmiştir. Yüce dinimizin önemli bir gecesi olan Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimden diliyorum. ‘Miraç Gecemiz mübarek olsun.”

Editör: Birol Sancak