Toplantıda dikkat çeken bir gelişme, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın katılımı oldu. Önceki toplantıya katılamayan Başkan Kaya, bu kez meclis üyeleriyle bir araya gelerek Ortahisar Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve birlik mesajları verdi.

Başkan Genç'in gündemdeki konulardan biri de Ortahisar Belediyesi'nin kamuoyuna yansıyan borçlarıydı. Genç, Ortahisar Belediyesi'nin borcunun kamuoyunda yanlış anlaşıldığını belirterek, gerçek borcunun 596 milyon 759 bin 292 TL olduğunu açıkladı. Kredibilitesi yüksek bir belediye olan Ortahisar Belediyesinde bu borcu kredi kullanarak kapatma imkanı varken, bunun ileriye dönük maliyetinin yüksek olacağını gördük ve kullanmadık. Bunun yerine kaynak geliştirme yolu ile gayrimenkul elde ettik ve bunlarla borcu ödemeye devam ettik. Bu çerçevede bizden sonraki yönetime de kendi ürettiğimiz 225 milyon TL değerinde hemen sayılabilir gayrimenkul bıraktık.

AK Parti Gençlik Kolları Filistin'e Destek İçin AKM Önünde Eylem Yaptı AK Parti Gençlik Kolları Filistin'e Destek İçin AKM Önünde Eylem Yaptı

CHP Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu ise Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarıyla ilgili tartışmalara katılarak, Ortahisar Belediyesi'nin borçlarıyla ilgili önceki bilgilendirmelerin gerçekle uyuşmadığını belirtti. Ayrıca, su faturalarındaki yüksek artışları da dile getirerek, halkın mağduriyetini vurguladı ve su fiyatlarında indirim talep etti.

Toplantıda ayrıca, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2023 Yılı Faaliyet Raporu da oyçokluğuyla kabul edildi. Meclis üyelerinin sorularıyla rapor detaylı bir şekilde incelenirken, raporun kabul edilmesiyle birlikte toplantı sona erdi.

TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Birol Sancak