Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetine ait olan Boztepe Mahallesi'nde bulunan 137 bin metrekarelik araziden 40 bin metrekarelik kısmı mezarlık alanı olarak düzenleniyor. Bu alanda 27 bin metrekarelik bölümün mezarlık faaliyetlerine açılması planlanıyor. Alt ve üstyapı işleri ihale kapsamında yürütülürken, projenin yaz ortasında tamamlanması hedefleniyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Boztepe'den Değirmendere'ye iniş yolu üzerinde bulunan 17 bin metrekarelik aktif kullanılan mezarlık sahasının oluşturulacağı belirtildi. Yapım işi tamamlandıktan sonra yaklaşık 6-7 bin metrekarelik alandan 2 bin 300 adet mezar yeri vatandaşların hizmetine sunulacak. Mezarlık içerisinde ulaşım kolaylığı sağlamak için ana yollar belirlenmiş ve mezarlık dışında otopark alanı da oluşturulmuş.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Örnek Gösterildi! Trabzon Büyükşehir Belediyesi Örnek Gösterildi!

Genel olarak eğimi fazla olan arazi için yüzey tesviyesi, taş duvar ve perde duvar imalatlarının yapıldığı belirtilirken, güvenlik için mezarlığa sadece bir giriş-çıkış kapısı planlandığı ifade edildi. Proje kapsamında ayrıca cenaze nakil aracı ile ulaşım ve mezar ziyaretleri için yürüyüş yollarının planlandığı bildirildi. Bu çalışmaların, bölgedeki mezarlık ihtiyacını karşılamak ve daha kullanışlı bir mezarlık alanı oluşturmak adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA