Kimliği belirlenemeyen bir kadın caddede yürüdüğü esnada yediği mısır boğazına kaçtı. Kadının nefes alamadığını fark eden çevredeki vatandaşlar duruma müdahale etmeye çalıştı. O esnada yoldan geçmekte olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi personeli Muhammet Toprak, olayı görünce Heimlich manevrasıyla cismi çıkararak kadının nefes almasını sağladı. 

DOĞRU MÜDAHALE EDİLMEDİ

Çayeli'nde 2 Yıldır Kaldırılmayan Kablolar Haberin Ardından Anında Kaldırıldı Çayeli'nde 2 Yıldır Kaldırılmayan Kablolar Haberin Ardından Anında Kaldırıldı

Boğazına yabancı cisim kaçan kadına çevredeki vatandaşların yanlış müdahalelerde bulunduğunu gördüğünü belirten Muhammet Toprak, “Kimsenin başına gelmemesi gereken bir durum. Allah kimsenin başına vermesin. Benim müdahale etmem gereken bir durum oldu. Benim açımdan stresli bir durumdu. Ama o durumu görünce yapmam gerektiğini düşündüm. Hanımefendinin orada boğulduğunu gördüm. Yanına yardım etmek için gelen insanlarında doğru müdahale etmediğini fark ettim. Su vermeye çalışan veya farklı bir şekilde heimlich manevrasını yapmaya çalışanları gördüm. Sonra gidip müdahaleyi yaptım. Yediği sanırım mısırda onu çıkardı ve sonrasında sağlığına kavuştu” dedi.

Muhabir: BİROL SANCAK