Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim programlarına ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü, personellere yönelik, “Stresin Etkisini Azaltma ve Duygu Düzenleme Yöntemleri" konulu eğitim verdi.

Uzman Klinik Psikolog Enes Bülbül’ün sunumuyla verilen eğitim, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bülbül, stresin tanımı, eylemleri, davranışsal tepkileri, travmatik olaylar, insanın ruhsal yapısı, kurulan ilişkiler, insanın kişisel yapısının gelişmesi, genetiklik, anne-baba faktörü, kader, ilişkiler, sözlü ve sözsüz iletişim, fizyolojik olarak beslenme gibi konularda bilgiler verdi.

KATILIMCILAR BİLGİLENDİ

Trabzon'da Taksicilerden Sessiz Eylem: Meydan Bölgesi'nde Yolcu Almama Protestosu Trabzon'da Taksicilerden Sessiz Eylem: Meydan Bölgesi'nde Yolcu Almama Protestosu

Psikolog Enes Bülbül, programda katılımcılara ilişkiler ve temel duygular hakkında kapsamlı bilgi verdi. Korku, şaşkınlık, mutluluk, üzüntü, ilgi, iğrenme, utanç gibi zor duyguların yanı sıra gelecekle ilgili belirsizlikler, depresyon, hayal kırıklığı, yalnızlık ve ihmal gibi konuları ele aldı. Duyguları düzenlemek, kabul etmek, adını koymak, bedeninde bulmak ve ifade etmek üzerine durdu. Ayrıca, duyguların ismi, resmi, sesi, şiddeti, metafor kullanımı ve duyguyla bağlantılı düşünceler gibi konuları detaylandırdı.

Değerli ve değersizlik duyguları, ön yargılar, stresi yönetmek ve stresin oluşturduğu durumları tartıştı. Duyguların kaynağını bulmak, kendini anlamlandırmak, gerçek kimliğini bulma, kendini tanımak ve keşfetmek, hedefin peşinden koşmak, ruhsal durum ve ruhsal bütünlük konularında da bilgiler verdi. Program, zihinde odaklanma becerisi ve ana odaklanma egzersizi yapılarak uygulamalı olarak devam etti ve soru-cevap şeklinde tamamlandı.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak