Trabzon Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği etkileyici "Kürdilihicazkar Makam Konseri" ile sanatseverleri büyüledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Trabzon Sanatevi Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve TLYD Başkanı Kenan Atalay, KA-FEM Derneği Başkanı Ali Adanur ve TMHOYDER Başkanı Hüseyin Şılbır gibi önemli isimlerin de izlediği konserde, şef Taşkın Özer yönetimindeki koro, kürdilihicazkar makamındaki eserleri seslendirerek dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Programın sunuculuğunu Ebru Dilek Karahasan'ın üstlendiği gecede, koro, kürdilihicazkar peşrevi ile başladığı birinci bölümde Dr. Aydın Atasoy, Sultan Ülgen ve İbrahim Sarı'nın solo performanslarıyla büyüledi. İkinci bölümde ise Selma Ömeroğlu, İlhan Yavuz, Necmi Güngör, Nilgün Yunusoğlu ve Beduh Atakan sahne alarak dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar.

Programın sonunda koro şefi Taşkın Özer'e Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu tarafından çiçek takdim edildi. Sanat ve müziğin buluştuğu bu özel gece, katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ve alkış aldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi TSM Korosu, sanatın ve kültürün zenginleştirici gücünü bir kez daha göstererek izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Doğukan ÖZKURT