Törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Trabzon Hayrat Vakfı Başkanı Sait Acar gibi önemli isimler katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Örnek Gösterildi! Trabzon Büyükşehir Belediyesi Örnek Gösterildi!

Trabzon Hayrat Vakfı Başkanı Sait Acar, yaptığı konuşmada, vakıf olarak daha önce birçok kez benzer yardım faaliyetlerinde bulunduklarını ve bugün de 3 tır yardım malzemesini Mersin Limanı'na uğurladıklarını belirtti. Acar, "Müslüman medeniyeti olarak nerede mazlum ve mağdur varsa yardımına koştuk. İnandığımız değerler bize bunu emrediyor. Bizim medeniyetimizde yardımlaşma vardır. Bu iyilik hareketini yapmaya devam edeceğiz." ifadeleriyle yardımın önemine vurgu yaptı.

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ise Gazze'deki zor durumunun altını çizerek, Hayrat Vakfı'nın bu önemli yardımını takdirle karşıladığını dile getirdi. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ise üniversite olarak Filistin'e destek verdiklerini ve bu yardıma vesile olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Bu yardım kampanyası, Trabzon'un insanlık ve yardımlaşma değerlerini bir kez daha ön plana çıkardı ve Filistin'e destek verme konusundaki duyarlılığını bir kez daha gösterdi.

Editör: Birol Sancak