Genç, belediyenin borcunu şu şekilde açıkladı: “Ortahisar Belediyemizde ne durumdayız, ne kadar borç durumunu bilgilendireceğim. Belediyemizin vadesi gelmiş olan borçlarımızın toplamı ve bağlı şirketimiz ORBEL ve ORKENT’in toplam borcu 432 milyon 887 bin 667 TL’dir. ORBEL ve ORKENT’in vergi ve sigorta borcundan başka borcu yoktur. Vadesi gelip tahakkuk etmiş, vadesi geçmiş 100 milyon 337 bin  605 TL’dir.  Vadesi gelmiş vergi alacağı 114 milyon 486 bin 994 TL’dir. Ortahisar Belediyemizin 417 milyon 415 bin 577 TL alacağı bulunmaktadır. Borçlarımızı bir arada topladığımızda belediyemizin 596 milyon 759 bin 292 TL toplam vadesi gelmiş ve gelmemiş borcunun yekün toplamıdır. 225 milyonluk hazır gayrimenkul elimizde var.  Varlığı sadece borçlarla değerlendiremezsiniz. Belediyemiz kuruldu ve kurumsallaştı. Belediyemiz tüm hizmet ünitelerini eş zamanlı yürütebilecek durumdadır. Bu imkan ve kapasiteye sahiptir. Popülist davranıp siyaset yapabiliriz. Asla 800 milyon değildir. Bunların dışında gelecek bir şey varsa bunu kabul ediyorum. Vadesi gelmemiş borçların güncelleme ile Ortahisar Belediyesini borç yükü ile bırakılma algısını kabul etmiyorum.”

Yeni Zigana Tüneli 1 Yaşında: Doğu Karadeniz'in Değişen Yüzü Yeni Zigana Tüneli 1 Yaşında: Doğu Karadeniz'in Değişen Yüzü

Ortahisar Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Cüneyt Zorlu, “Meclisimizde faaliyet raporunu görüşürken borcumuzu milletimize açıklamak istedik. Son mecliste tüm borçların tamamını sizden istemiştim. Bize 109 milyon olarak bildirmiştiniz. Biz 200 milyon civarı borç beklerken, tutarın çok fazla olduğunu gördük. Tabloyu mali hizmetlerden aldık. Vadesi gelmemiş 11 tane borcumuz var. TOKİ’ye mail attık ve 176 milyon TOKİ’ye borcumuz var. ORBEL’e yok dediğiniz borç ise 276 milyon TL. Mali hizmetler bir araya gelerek sorunu çözerler” diye konuştu.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA