Çebi, konuşmasında şehrin bilim merkezi olması hedefine vurgu yaparak, Başkan Genç'in bilime verdiği önemi desteklediğini ifade etti. Bilimin, bir toplumun güçlenmesi, saygınlığı ve vazgeçilmezliği için temel olduğunu belirten Çebi, bilime yapılan katkıların ve bilimsel ürünlerin ülkenin bağımsızlığı ve zenginliği için kritik olduğunu vurguladı.

Toplumda bilim algısının yükseltilmesi gerektiğini savunan Çebi, siyasetçilere bu konuda önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Her fırsatta bilimi ve bilim insanlarını öne çıkaran söylemlerde bulunulması gerektiğini belirten Çebi, ayrıca Müslüman toplumun bilim insanlarına dua ederek vefa borcunu ödemesi gerektiğini ifade etti.

Çebi'nin misyonunun Araklı'yı turizmde, bilimde ve spor alanında bir marka haline getirmek olduğunu vurguladığı konuşmasında, Trabzon halkının üstün zekasıyla dünyanın kaderini değiştirebilecek bilim adamlarını yetiştireceğine olan inancını dile getirdi.

Son olarak, saygı ve sevgiyle selamlama ile konuşmasını tamamlayan Çebi'nin vurguları, Trabzon Büyükşehir Meclisi'nde dikkat çekti ve bilimin öneminin bir kez daha altı çizildi.

Çarşıbaşı MHP İlçe Yönetiminden Önemli Açıklamalar Çarşıbaşı MHP İlçe Yönetiminden Önemli Açıklamalar

Muhabir: AYŞEN KARABİNA