25 Şubat'a kadar sürecek olan etkinlik, Trabzon kültürünü ve lezzetlerini İstanbul'a taşıyor. Ziyaretçiler, yöresel yemekleri tatma fırsatı bulacaklar.

Lezzet Şöleni: Trabzon Mutfağından Enfes Tatlar

Etkinlikte, Trabzon'un eşsiz lezzetleri sergilenecek. Çeşit çeşit hamsi yemeği, mısır ekmeği, kuymak, karalahana çorbası, fındık, tereyağı, Hamsiköy sütlacı, Akçabat köftesi gibi birbirinden lezzetli yemekler ziyaretçilere sunulacak. Trabzon mutfağının zenginliğiyle tanışacak olan İstanbullular, kendilerini bir gastronomi şöleninde bulacaklar.

Giresun'da 27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri Başlıyor! Giresun'da 27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri Başlıyor!

Kültür ve Eğlence: Horon ve Canlı Müzik Keyfi

Trabzon Günleri, sadece yemeklerle sınırlı kalmayacak. Etkinlik boyunca ziyaretçilere Kemençe ve "bıçak horonu" eşliğinde keyifli vakit geçirme fırsatı sunulacak. Trabzon'un kültürü, müziği ve dansıyla İstanbul'da bir araya gelecek olan katılımcılar, unutulmaz anlar yaşayacaklar.

Trabzon Deneyimi: Yöresel Ürünler ve El Sanatları

Stant açan İsa Balcı, etkinlik için özel olarak Trabzon'dan getirilen ürünleri tanıtıyor. Mısır ekmeği, karabuğday ekmeği, erişte, kuru yufka gibi yöresel ürünlerle İstanbulluların Trabzon deneyimini tamamlamalarına yardımcı olacaklarını belirtiyor. Etkinlik, Trabzon'un zengin kültürünü ve el sanatlarını da sergileyerek ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunacak.

Trabzon'un Kurtuluşunu Kutlama Heyecanı

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, etkinliğin Trabzon'un 106. Kurtuluş yıl dönümü kapsamında gerçekleştirildiğini belirtiyor. İstanbul'daki hemşerileriyle birlikte bu önemli günü kutlamak için Atatürk Havalimanı'nda buluştuklarını ifade ediyor. Yıllardır süregelen geleneği sürdürerek, tüm İstanbulluları etkinlik alanına davet ediyorlar.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Birol Sancak