Büyük Katılımın Eşliğinde Türkiye İstişare Toplantısı Trabzon'da Gerçekleşti Büyük Katılımın Eşliğinde Türkiye İstişare Toplantısı Trabzon'da Gerçekleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin hızlı bir şekilde yapımına başlanılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri arasında 24 Nisan Çarşamba günü bir protokol imzalanacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, projenin Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakanlığa sunulduğu tarihin 17 Mart 2022 olduğunu belirtirken, proje için uygun görüşün ise 27 Eylül 2022'de verildiğini ifade etti. Daha sonra söz konusu çalışmanın Bakanlığa devredildiğini belirten Uraloğlu, proje için 17 Ekim 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanan bir Cumhurbaşkanlığı kararı ile devrin gerçekleştiğini vurguladı.

D820Ed83 080C 4B2B A8E6 03D46B16Abd8

Hafif raylı sistem hattının Trabzon için önemli olduğunu vurgulayan Uraloğlu, bu hat sayesinde ekonomik, sosyal ve kentsel gelişim kriterlerinin değerlendirildiğini ve 2040 hedef yılında zirve saatte tek yönde 10 bin 99 yolcu kapasitesine ulaşılacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Projenin Akçaabat ile Yomra arasında hayata geçirileceğini ifade eden Uraloğlu, bu hattın, Akçaabat ilçesi, Meydan bölgesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Otogarı, Trabzon Havalimanı ve Yomra ilçesi arasında yolculuk talebine cevap verecek şekilde tesis edileceğini söyledi.

Trabzon Raylı Sistem Hattı Projesi'nin etüt proje ihalesi için çalışmaların tamamlandığını ve imzaların atıldıktan sonra ihaleyi gerçekleştirip etüt proje çalışmalarına başlamayı planladıklarını açıklayan Uraloğlu, bu projenin Trabzon'un ulaşım altyapısını güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU