Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) yetkililerinden oluşan bir heyet, Mersin'de Dış Ticaret İstihbarat Merkezi ve Model Fabrika uygulamalarını incelemek üzere ziyarette bulundu. Heyette Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, Proje Ofisi Genel Koordinatörü Cengizhan Sungurlu, DOKA uzman ve koordinatörlerinden Mehmet Sezgin ve Murat Aladağ, DKİB uzmanı Selen Akman ve Giresun Belediyesi temsilcisi Ali Yılmaz yer aldı.

Ziyaretin amacı, iyi uygulama örneklerini incelemek ve bu uygulamaların Trabzon bölgesine aktarılması için bilgi alışverişinde bulunmaktı. Heyet, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaret kapsamında Mersin TSO Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi ile Mersin Model Fabrikası'nı ziyaret etti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, ziyaretleri hakkında şunları söyledi: "Özellikle bölgemizde ve ilimizde kurulacak olan Dış Ticaret İstihbarat Merkezi ve Model Fabrika için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde Mersin TSO Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi ile Mersin Model Fabrikasını ziyaret ederek bilgi edindik."

Heyet ayrıca Mersin'deki Teknopark, Girişimcilik Merkezi ve Mersin TSO tarafından geliştirilen Atölye1886 gibi faaliyetleri inceledi. Mersin Liman Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı İbrahim Küçük ile de liman faaliyetleri hakkında istişarelerde bulunuldu.

Ziyaret sonunda, Trabzon Heyeti, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cem Bucuge'ye teşekkür ederek ziyaretlerinin anısına bir plaket takdim etti.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT