Yangınlar arasında konut yangınları, araç yangınları, baca yangınları, fabrika yangınları ve diğer nedenlere dayalı yangınlar bulunuyordu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yangınlarla başa çıkmak için büyük bir özveriyle çalıştı.

Çoruh Nehri'nin Yükselen Suyuyla Bayburtlular Çay Keyfini Tadıyor Çoruh Nehri'nin Yükselen Suyuyla Bayburtlular Çay Keyfini Tadıyor

Trabzon'da yangınların nedenleri arasında başı bin 166 rakamıyla yapısal olmayan yangınlar çekti. Bu tür yangınların ardından konut yangınları 275 olayla ikinci sıradaydı. Araç yangınları da 146 olayla dikkat çekerken, fabrika yangınları da yaşanan acil durumlar arasındaydı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, 18 İtfaiye Grup Amirliği, 3 Müfreze, 268 personel ve 76 araçla, 7/24 esasına göre hizmet vererek yangın müdahalelerinde büyük bir rol oynadı. Yangınların büyük bir kısmı bacadan kaynaklı, elektrik kontağı ve yanıcı maddelerin bırakılması gibi nedenlerle çıktı. Trabzonluların can güvenliğini sağlamak için itfaiye ekipleri büyük bir çaba gösterdi.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak