Proje ekibi, toplumda yerel tarih bilincinin eksikliğini ve yerel tarihe ilginin yetersizliğini tespit ederek bu soruna çözüm bulmayı hedefledi. "Trabzon Dijital Maarif Takvimi" adını verdikleri uygulamayı geliştiren öğrenciler, projelerini sanal ortamda Trabzon halkının hizmetine sundular. Uygulamanın daha kullanışlı hale gelmesi için sürekli olarak çalışmalarını sürdüren ekip, ikinci versiyonunu hazırlayarak başarılarını pekiştirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden YKS Tercih Danışmanlığı Hizmeti Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden YKS Tercih Danışmanlığı Hizmeti

Proje ekibinden Zeynep Elif Yamak, uygulamanın geliştirilme sürecini ve halka sunulma aşamalarını anlattı. Yamak, uygulamanın sürekli yenilenebilir, değiştirilebilir ve kolay kullanılabilir olduğunu vurgulayarak Trabzon tarihine ilgi duyan herkesi internet sitelerini ziyaret etmeye davet etti.

Trabzon Merkez Fen Lisesi öğrencileri, yerel tarih bilincini artıran bu önemli projeleriyle dikkatleri üzerlerine çekmeye devam ediyorlar.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak