İYİ Parti Kongresi Sonrası Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın Açıklamaları İYİ Parti Kongresi Sonrası Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın Açıklamaları

Başkan Kaya, toplantıda gündem dışı olarak siyasi parti gruplarına söz verdi ve AK Parti Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının makam odasından indirilmesine ilişkin eleştirisine cevap verdi. Kaya, "Arzu eden arkadaşlarımız istedikleri yere Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını asabilirler ki asılıyor. Bu konuda hiçbir talimatımız yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı seçilmiş cumhurbaşkanımızdır, buna hiçbir itirazımız yoktur" şeklinde konuştu.
292840Ab C438 42Fb A8Cc 31090Cd6476A

Başkan Kaya ayrıca, meclis salonunda Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin bulunması gerektiğine vurgu yaparak, "Binamızın en görünür cephesinde Mustafa Kemal Atatürk ile Türk Bayrağı'nın olmasını istiyorum. Kendi arzum bu yöndedir" ifadelerini kullandı.
1Cb6A63E 0101 48E1 Acd2 425990E95C65

Meclis toplantısında ayrıca İhtisas Komisyonlarına üye seçimi yapıldı. İmar Komisyonu'na Can İhsan Bozbaş, Erkan Kurt, Dündar Ayyıldız, Ahmet Yılmaz, Dursun Ali Özderya seçilirken; Plan ve Bütçe Komisyonu'na Temel Çoban, Serdar Çebi, Kübra Calap Kamışoğlu, Hayrullah Baytar ve Yavuz Şanver seçildi. Ayrıca, diğer komisyonlara da üye seçimleri yapıldı.Başkan Kaya'nın açıklamaları ve meclis toplantısında alınan kararlar, Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi'nin önemli gelişmelerine işaret etti.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA