CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Olcay Bahadır ile birlikte Vakfıkebir'de otobüs terminalini ziyaret eden Suiçmez, "Bayram öncesi otobüs terminaline giderek firmalarımızı ziyaret ettik. Geldik, gördük ki burada da dert var... Trabzon-İstanbul arasında bir yolcunun bilet fiyatı 1500 TL olmuş. Eğer iki kişi geliyorsa verilen bayram ikramiyesi gidiyor, dört kişilik bir aile sadece gidiş için bile emekli maaşını harcıyor." şeklinde konuştu.

Bilet fiyatlarının yüksekliği nedeniyle insanların bayramda ailelerini ziyaret edemeyecek duruma geldiğini vurgulayan Suiçmez, "Bayramlarda ailelerin buluşamadığını görüyoruz. Maalesef aileleri bir araya getiren bayramlarımızda buluşmalar artık uzak bir hayal haline gelmiş durumda." ifadelerini kullandı.

Sibel Suiçmez'in ziyaretinde ortaya çıkan bu durum, Trabzon'daki otobüs bilet fiyatlarının toplumsal etkilerini ve ekonomik yansımalarını bir kez daha gündeme taşıdı. Suiçmez, bu konudaki sorunların çözümü için yetkililerin adım atmaları gerektiğini belirterek, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulundu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU