Veteriner Hekimler Günü, Trabzon'da Coşkuyla Kutlandı: 25. Yıl Plaketleri Verildi Veteriner Hekimler Günü, Trabzon'da Coşkuyla Kutlandı: 25. Yıl Plaketleri Verildi

Trabzon'da yürüyüş yapmakta olan vatandaşlar, KTÜ Sahil Tesisleri'nde kıyıya vurmuş bir inek ölüsü ile karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen Trabzon Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri, yapılan incelemenin ardından ölü ineğin kaldırılması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile iletişime geçti.

72D44F75 Ea5D 4Ced A984 Ccf7Cbb9Fdfe

İnek ölüsünü fark ederek durumu yetkililere bildiren Atilla İmamoğlu, "Sahil kenarında bir hayvan ölüsü gördük. Çevre sağlığı açısından risk oluşturabileceğini düşündük ve hemen yetkililere haber verdik. Sahil Güvenlik ekipleri geldi ve gerekli kontrolleri yapacaklar. Tek bir ölü inek gördük ama şarbon gibi bulaşıcı hastalıkların varlığına karşı dikkatli olmalıyız" dedi.

564061De 36C0 47D9 828D 4910917C174E

Ferdinand'ın Hatırası Trabzon'da sahile vuran inek ölüsü, 2018 yılında yaşanan Ferdinand isimli dananın hikayesini hatırlattı. Ferdinand, Kurban Bayramı'nda kaçarak denize atlayıp kilometrelerce yüzdükten sonra Trabzon'da bulunmuştu. Ferdinand'ın hikayesi, şarkıcı Haluk Levent'in müdahalesiyle sonuçlanmış ve onun kurtarılmasını sağlamıştı.

Kaynak: İHA