Giresun'un Eynesil ile Trabzon'un Beşikdüzü ilçeleri sınırında çıkan yangında 80 dönümlük mera arazisi zarar gördü. Seyit Ahmet Mahallesi ile Eynesil ilçesi sınırında başlayan yangına Eynesil ve Beşikdüzü itfaiye ekipleri müdahale etti. İddialara göre, Eynesil sınırları içerisindeki yangını söndürerek soğutma işlemi yapan itfaiye ekipleri geri dönerken, Beşikdüzü itfaiye ekipleri ise yangını söndürdükten sonra soğutma işlemi yapmadan ayrıldı. Bunun üzerine tekrar başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle Eynesil ilçesine bağlı Boztepe Mahallesi mera alanına sıçradı.

Tarihi Evde Çıkan Yangın Panik Yarattı; Trabzon'un Gülbaharhatun Mahallesi'nde Korkutan Olay Tarihi Evde Çıkan Yangın Panik Yarattı; Trabzon'un Gülbaharhatun Mahallesi'nde Korkutan Olay

Yaklaşık 1 saatte 80 dönüm arazide etkili olan yangın, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerince yaklaşık 2,5 saatte kontrol altına alındı. Eynesil Kaymakamı Erkut Pamuk, Belediye Başkanı Barış Güdük ve İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Yazıcı da yangın bölgesine gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

Eynesil'deki mahalle muhtarı Hüseyin Karaal, yangının Beşikdüzü Seyit Ahmet Mahallesi sınırları içerisinde başladığını ve Beşikdüzü itfaiye ekiplerinin soğutma işlemini yapmadan ayrıldığını belirtti. Karaal, yangının büyük uğraşlar sonucunda kontrol altına alındığını ve meskenlere ulaşmamasının en büyük kazançları olduğunu ifade etti. Ayrıca, yangın sırasında arısı olan vatandaşların zarar görmeden yangının söndürüldüğünü de aktardı ve yangına müdahalede bulunan kurum ve personellere teşekkür etti.

Muhabir: BİROL SANCAK