Ziyarette, İl Müdürü Kaplan, Bakanlığın "küçük ölçekli balıkçıların desteklenmesi genelgesi" hakkında detaylı bilgi vererek, balıkçı gemisi sahibi kadınların desteklemelerden azami oranlarda yararlanmalarını istedi.

Kadınların Balıkçılık Sektöründeki Önemi Vurgulandı

Kaplan, balıkçılık sektöründe kadınların tekne bakımından ağ onarımına, balık avcılığından satışına kadar birçok faaliyette bulunduğunu belirterek, denizlerimizde balıkçı tayfası olan kadınların, işleme ve değerlendirme faaliyetlerinde güçlü bir şekilde yer aldığını söyledi.



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kadın balıkçıların da yer aldığı küçük ölçekli balıkçılık faaliyetlerinin destekleme kapsamında olduğunu ve kadınlara pozitif ayrımcılık yapılarak desteklemelerde ilk defa balıkçı gemisi sahibi veya ortağı olanlara %25 daha fazla ödeme yapıldığını ifade etti.

Ordu, Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesinde Yaşanan Trafik Kazası Ordu, Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesinde Yaşanan Trafik Kazası

Trabzon'da Destekleme Ödemeleri Artıyor

Trabzon ili dahilinde 2024 yılında, 42 tanesi kadın balıkçı gemi sahibi olmak üzere toplamda 872 balıkçı gemisi sahibine 3 milyon 900 bin TL destekleme ödemesi yapılacağı bildirildi. İl Müdürü İsa Kaplan, sözlerinin sonunda, tarımın birçok kolunda emeği bulunan kadınlar için teşekkür ederken, Bakanlığın da "Üreten Türkiye" hedefinde önemli paya sahip emekçi kadınların gününü kutladığını belirtti.


Muhabir: AYŞEN KARABİNA