Ortahisar Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, AFAD’dan Eğitim Alıyor Ortahisar Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, AFAD’dan Eğitim Alıyor

Ergan, mesajında özellikle Gazze'deki İsrail'in zulmüne ve saldırılarına sert bir dille tepki gösterdi. İnsanlık dışı olarak nitelendirdiği İsrail saldırılarının, Ramazan ayında bile devam etmesinin endişe verici olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın sona erdirilmesi için uluslararası toplumun çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin bu tür insani krizlerde ve çatışmalarda barış ve huzurun sağlanması için büyük çaba harcadığını belirten Ergan, Türk demokrasisinin olgunluğunu da övdü. 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinin büyük bir olgunluk ve huzur içinde geçmesinin, Türk demokrasisi için bir övünç kaynağı olduğunu dile getirdi.

Mesajını birlik ve beraberlik vurgusuyla tamamlayan Ergan, Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı birlikte kutlama çağrısı yaparak, barış ve huzurun dünya genelinde sağlanması temennisinde bulundu.

Muhabir: BİROL SANCAK