Mesajında dünya gündemine yansıyan olumsuz olaylara da değinen Özer, 2023 yılının savaşlar ve mezalimle damgalandığını belirtti. Pandemi sürecinin ardından başlayan savaşların dünya çapında sosyo-ekonomik dengeleri alt üst ettiğini ifade etti. Türkiye'nin bu olumsuz etkilerden kaçınamadığını ve faiz-kur politikalarındaki değişimlerle enflasyonun yükseldiğini vurguladı.

Özer, Türkiye'nin kuzeyinde Rusya-Ukrayna savaşı, güneyinde İsrail'in Filistin'deki mezalimine son verme çabalarını takdir ettiğini ancak bu süreçte bölücü terör örgütünün güvenlik güçlerine saldırılarını artırdığını dile getirdi. 2024 yılında bu olumsuz tablonun hem Türkiye hem de dünya genelinde son bulması temennisini dile getirdi.

2024'ün Türkiye ve Trabzon için kazançlı geçmesi için öncelikli olarak ekonomik istikrarın sağlanması ve siyasi partiler arasında ülke çıkarlarında işbirliği yapılması gerektiğini belirten Özer, ayrıca Trabzon'un öncelikleri arasında yer alan Güney Çevre Yolu'nun en kısa sürede tamamlanarak ulaşıma açılması ve turizm sektöründe istikrarın sağlanması gerektiğini vurguladı.

Nevzat Özer, yeni yılın Trabzon ve Türkiye için barış, istikrar ve kazançlarla dolu bir yıl olması temennisinde bulunarak, sağlık ve mutluluk dolu bir yıl diledi.
TAKA/AYŞE SANCAK
 

Editör: Doğukan ÖZKURT