TTB, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü ile birlikte geçen yılın Ağustos ayında başlattığı "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için" projesi kapsamında "NEET’ler Pazara Erişiyor Projesi"ni uyguluyor. Bu proje kapsamında düzenlenen "İhracatta Sorunların Çözümüne Yönelik Farkındalık Yaratma Semineri"nde gençlere dış ticaret ve ihracat konularında bilgi veriliyor.

8A4F98Db 1D39 4070 B000 24Ee19807Fc6

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, gençlerin dış ticareti öğrenerek hem meslek sahibi olabileceklerini hem de ülkenin ihracatını artırmanın yolunu öğrenebileceklerini belirtti. İhracatın ülkelerin kalkınmasında kritik bir faktör olduğuna vurgu yaptı.

83A0E2Ff Bc26 4743 91A1 7F85Aeb8B8F2

Trabzon'dan TÜBİTAK Erzurum Bölge Finallerine Damga Vurdu Trabzon'dan TÜBİTAK Erzurum Bölge Finallerine Damga Vurdu

Seminerde, Uluslararası E-Ticaret Danışmanı Emrah Durası, "Dış Ticarette Uygulanan Stratejiler" ve "Doğru Ürün Seçmenin Önemi" konularında bilgi paylaşırken, Trendyol Grup Bölge Satış Yöneticisi Mutlu Çevik de "E-Ticaret ve İhracat" konularına odaklandı. Kursiyerlerin sorularını yanıtladılar.

68E37783 Db47 4C56 Bbef Fd654E513A88

TTB'nin gençlere dış ticaret ve ihracat konularında eğitim vererek kariyerlerine katkı sağlama amacıyla başlattığı proje, gençlerin iş dünyasına katılmasına ve ülkenin ekonomisine katkıda bulunmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Bu tür inisiyatifler, gençlerin mesleki gelişimlerini teşvik ediyor ve ülkenin ekonomik büyümesine katkı sağlıyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT