Çoruh Nehri'nin Yükselen Suyuyla Bayburtlular Çay Keyfini Tadıyor Çoruh Nehri'nin Yükselen Suyuyla Bayburtlular Çay Keyfini Tadıyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu'nu ziyaret ederek, İran'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için Başkonsolos Naser Mohebati'ye taziyelerini iletti. TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hülya Ulusoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayım Adanur'un da yer aldığı ziyarette, dost ve kardeş İran halkına taziyeler sunuldu.

Başkan Çelebi, taziye ziyaretinde duygusal bir atmosferde, İran'da yaşanan trajediden dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Aynı zamanda, Türk ve İran halklarının kardeşliğine vurgu yaparak, acılarını paylaştıklarını belirtti.

Ziyaret sırasında Başkan Çelebi, taziye defterini de imzalayarak başsağlığı mesajını resmi olarak iletti. Ayrıca, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliği fırsatları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Taziye ziyareti, Türkiye ile İran arasındaki dostluğun ve dayanışmanın bir ifadesi olarak önemli bir adım olarak değerlendirildi. Her iki ülkenin iş dünyası temsilcileri arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi için önemli bir adım olarak nitelendirildi.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak