Trabzon Ticaret Odası Başkanı Erkut Çelebi, Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Sağlık Turizmi Başkanı Mehmet Çelebi ve Mehmet Üçüncü’nün girişimleri meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ve ardından Gürcistan’a ziyaretlerde bulunan Trabzon Heyeti yaptığı görüşmelerden olumlu sonuçlar alınmaya başlandı. Azerbaycan Havayolları Genel Müdürü Cemil Manizade’yi ziyaret ederek haftada iki gün yapılan Trabzon-Bakü uçak seferlerinin dörde çıkarılması hususunda talepte bulunmuş ve bu talep de olumlu bulunarak uygulamaya konuluyor. Azerbaycan Havayolları aldığı bir kararla Trabzon-Bakü uçak seferlerini haftada dörde çıkardı.
KARŞILIKLI SEFERLER
Pazar, Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri uçak seferlerinin Bakü - Trabzon - 09:00 kalkış ve  Trabzon - Bakü 10:50 kalkış olarak planlanırken uçuşlara önümüzdeki hafta içerisinde başlanacağı kaydedildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Sağlık Turizmi Başkanı Mehmet Çelebi konuyla ilgili yaptığı açıklamada Kafkasya’ya yaptıkları ziyaretlerden olumlu sonuçlar alınmaya başlandığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığından "Sıcak Hava" Uyarısı: Astım ve KOAH Hastaları Dikkat! Sağlık Bakanlığından "Sıcak Hava" Uyarısı: Astım ve KOAH Hastaları Dikkat!


Çelebi şunları söyledi, “Önce Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye giderek temaslarda bulunduk. Oradaki yetkililerle sıcak görüşmelerimiz oldu. Ve meyvelerini de almaya başladık. Haftada iki gün yapılan uçak seferlerinin dörde çıkarılmasını rica etmiştik. Bunun kabul görmesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Başta Azerbaycan Havayolları Genel Cemil Manizade’ye ve oradaki tüm ilgililere teşekkür ediyoruz” dedi.
Mehmet Çelebi benzer ziyaretin Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’ın da katılımıyla Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yaptıklarını orada da faydalı görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Çelebi, sağlık Turizminden tüm Trabzon’un istifade edeceğini de kaydederken, “Hem özel hem KTÜ hem de devlet hastanalerinin buradan kazancı olacaktır. Trabzon ekonomisine katkısı olacaktır. Otel, lokanta, ulaşım, alış-veriş merkezlerine de katkısı olacak olan sağlık turizminin geliştirilmesi için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Kafkasya’yı Trabzon’a çekmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Muhabir: AYŞE SANCAK