Özellikle 15-29 yaş arasındaki gençlere yönelik olarak düzenlenen proje, ilk sonuçlarını almaya başladı. Proje kapsamında Ön Muhasebe alanındaki mesleki eğitimleri tamamlayan gençler, yapılan sınavlarda yeterlilik belgesi almaya hak kazandılar. Bu başarılı gençlerle görüşen TTSO Başkanı Erkut Çelebi, e yerleştirme süreçlerinde de kursiyerlere destek olacaklarını açıkladı.

Çelebi, İŞKUR ile Bireysel Eylem Planı sürecine başlayacak olan kursiyerlere, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak işe yerleştirme süreçlerinde destek vereceklerini belirtti. Reel sektörün ara eleman talebinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Çelebi, projenin nitelikli iş gücü yetiştirme açısından büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

"Let's NEET Up!" projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi bünyesinde, TTSO yürütücülüğünde ve DOKA ortaklığında devam ediyor. Gençlere mesleki eğitimlerle nitelik kazandırmayı amaçlayan proje, özellikle eğitimde ve istihdamda yer almayan gençlere yeni fırsatlar sunuyor.

Proje kapsamında Ön Büro Personeli, Satış Elemanı, Ön Muhasebe, Kat Hizmetleri Görevlisi ve Dış Ticaret Uzmanı alanlarında toplam 120 gence ücretsiz mesleki eğitimler verilecek. Eğitim alan kursiyerler, sektörde staj yapma fırsatı da bulacaklar. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşların yapacağı sınavlarda başarılı olan kursiyerler, 5 yıl geçerlilik süresi olan Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaklar.

Ayrıca, İŞKUR ile Bireysel Eylem Planı (BEP) sürecinde, NEET (Eğitimde ve İstihdamda Olmayan Gençler) kapsamındaki gençlere özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri ve iş arama becerilerini artırıcı bilgiler ve eğitimler de verilecek. Bu sayede gençlerin istihdam edilebilirlikleri artırılacak ve iş hayatına daha hazır bir şekilde adım atmaları sağlanacak.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak