Başkan Çelebi, turizm sektörünün Trabzon için önemine vurgu yaparak, arife günü Uzungöl'de gerçekleştirdikleri incelemelerde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Uzungöl'ün hazır olmadığını ve çalışmaların yeterince hızlı ilerlemediğini belirten Çelebi, bu durumun turizm sezonunu olumsuz etkileyeceğini ifade etti. Ayrıca, turizmdeki düşüşün diğer sektörlere de yansıyacağını dile getirdi.

Turizmin önünü açmak için yoğun bir çalışma içine gireceklerini belirten Çelebi, fuarlara katılımın önemine de değindi. Ancak, tüm fuarlara katılmak için odanın tek başına yeterli olmadığını, diğer kurumların da destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Trabzon’u çok seven iş insanı Cevat Kara, kente yeni yatırım kazandırmanın heyecanını yaşadı Trabzon’u çok seven iş insanı Cevat Kara, kente yeni yatırım kazandırmanın heyecanını yaşadı

Toplantıda, Uzungöl için Alan Koordinatörü uygulamasına geçilmesi gerektiği ve turizm tanıtım faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yapılması için Turizm AŞ kurulması gerektiği üzerinde duruldu. Meclis üyeleri de sektörlerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştılar.

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, katılım için tüm meclis üyelerine teşekkür ederek iş dünyasının Ramazan Bayramı'nı kutladı. Bayramlaşma töreni, fotoğraf çekimiyle sona erdi.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Birol Sancak