Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Matematik ve Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derya Çelik açılış konuşmasını yaptı, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Bugün burada, dört yıl boyunca göstermiş olduğunuz azim ve çalışkanlıkla elde ettiğiniz başarıları kutluyoruz. Hepinizle gurur duyuyor ve gelecekteki kariyerlerinizde başarılar diliyorum” dedi.

Mezuniyet töreninin ardından, mezun öğrencilerle röportajlar yapıldı. Mezun öğrencilerden Emirhan Yıldırım, duygularını şu sözlerle paylaştı:

“Bugün, dört yıl süren zorlu ve bir o kadar da tatmin edici bir yolculuğun sonuna geldik. Fen bilimleri öğretmenliği bölümü mezunu olarak hissettiğim duygular karmakarışık; gurur, mutluluk ve bir miktar da hüzün iç içe geçmiş durumda. Öğrencilerimi etkileyebilecek, onların hayatlarını değiştirebilecek olmanın verdiği sorumluluk hissi beni biraz korkutuyor. Her zaman en iyi şekilde öğrencilerime rehberlik etmek ve onlara doğru bilgiyi vermek istiyorum. Aynı zamanda minnettarlık duyuyorum. Bu noktaya gelmemde destek olan ailem Şenay Yıldırım, Ergün Yıldırım, Burak Yıldırım ve Beyzanur Kocatürk’e, öğretmenlerime ve arkadaşlarıma minnettarım. Onların yardımı olmadan bu başarıyı elde etmem mümkün olmazdı. Mezun olduğum için gururluyum. Uzun bir eğitim sürecini başarıyla tamamlamış olmanın verdiği mutluluğu yaşıyorum ve artık mesleğimde yetkinim. Yeni bir başlangıç yapma heyecanı içindeyim. Öğrencilere bilgi ve deneyimlerimi aktararak onların hayatlarında olumlu bir etki yapma fırsatına sahip olacağım için heyecan duyuyorum.”
Bir diğer mezun öğrenci Serkan Akoluk ise duygularını şöyle dile getirdi:

“Bugün, dört yıl süren zorlu ve bir o kadar da tatmin edici bir yolculuğun sonuna geldim. Fen bilimleri öğretmenliği bölümü mezunu olarak hissettiğim duygular karmakarışık; gurur, mutluluk ve bir miktar da hüzün iç içe geçmiş durumda. Gurur duyuyorum çünkü bu süreçte edindiğim bilgi ve becerilerle geleceğin bilim insanlarını, mühendislerini, doktorlarını yetiştirecek olmamın heyecanını yaşıyorum. Mutluyum çünkü hayatımın bu önemli dönemecinde hocalarım sayesinde büyük tecrübeler edindim. Aynı zamanda biraz hüzünlüyüm, çünkü birlikte büyüdüğümüz, duygularımızı, anılarımızı paylaştığımız ve beraber öğrendiğimiz arkadaşlarımdan ve hocalarımdan ayrılma vakti geldi. Ancak biliyorum ki bu son, aslında yeni bir başlangıcın kapılarını aralıyor. Artık eğitim dünyasında kendi izimi bırakmanın vakti geldi. Bu zorlu sürecimde bana elinde
geldiğince yardımcı olan aileme, güzel anılar biriktirmemi sağlayan dostlarıma teşekkür ederim. İyi ki varsınız.”

Akçaabat Mersin’deki Toprak Ana Köy Yaşam Merkezi 2 Yılda Binlerce Öğrenciye Ev Sahipliği Yaptı Akçaabat Mersin’deki Toprak Ana Köy Yaşam Merkezi 2 Yılda Binlerce Öğrenciye Ev Sahipliği Yaptı

Mezuniyet töreni, diplomaların dağıtılmasının ardından kep atma seremonisiyle sona erdi. Öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Tören sonrasında kampüs bahçesinde düzenlenen kokteyl ile öğrenciler, aileleri ve öğretim üyeleri bir araya gelerek keyifli vakit geçirdi.

Trabzon Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi’nin 2024 mezunları, aldıkları eğitimle geleceğe emin adımlarla ilerlemeye hazırlanıyor. Törene katılan herkes, bu özel günün anılarını hafızalarına kazıyarak kampüsten ayrıldı.

Muhabir: HAKAN TEKE