Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ile Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi arasında “Mesleki Uygulama ve İş Birliği” protokolü imzalandı. Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen törende protokole Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu ile TGC Başkanı Ersen Küçük imza attı.
Protokolle özellikle basın-yayın ve gazetecilik alanındaki çalışmaların desteklenmesi, öğrencilerin saha deneyimi kazanması ve meslek çalışanlarının bilgi birikiminden yararlanması amaçlanıyor.
Öğrenciler saha deneyimi kazanacak
TGC Başkanı Ersen Küçük, imza töreninde yaptığı konuşmada Trabzon Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürütmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.
Küçük, “İnşallah Trabzon Üniversitemiz ile birlikte başarılı çalışmalar yapacağız. Protokolümüz her iki tarafa da hayırlı olsun” dedi.
Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu da İletişim Fakültesi ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti arasındaki iş birliğinin öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.
Meslek çalışanlarının birikimlerinden yararlanacaklar
Protokolün amaçlarına ilişkin bilgi veren Rektör Âşıkkutlu, öğrencilerin özellikle basın-yayın ve gazetecilik alanında saha tecrübesi edinmesinin hedeflendiğini söyledi.
Âşıkkutlu, “Bu protokolle özellikle basın-yayın ve gazetecilik alanındaki çalışmaların desteklenmesi, öğrencilerimizin saha tecrübelerinden ve sahadaki deneyimli meslek çalışanlarının bilgi ve birikimlerinden yararlanması amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
TGC ile karşılıklı dayanışma ve iş birliğinin devam edeceğini belirten Âşıkkutlu, protokolün verimli sonuçlar doğurmasını temenni etti.
Öğrencilerin haberleri imzalı yayımlanabilecek
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Ş. Aslan ise protokolün öğrencilerin mesleki gelişimine doğrudan katkı sağlayacağını belirtti.
Aslan, öğrencilerin ders kapsamında hazırladıkları haberleri gazetelere gönderebileceğini, editörlerin uygun görmesi halinde bu haberlerin yayımlanabileceğini söyledi.
Haberlerin öğrencilerin kendi imzalarıyla yayımlanacağını ifade eden Aslan, bunun öğrencilerin öz geçmişlerine de katkı sağlayacağını belirtti.
İletişim Fakültesi ile TGC arasında yeni dönem
Protokolle birlikte Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin gazetecilik mesleğini sahada deneyimleyebilmesine yönelik yeni bir iş birliği süreci başlamış oldu.
İmza törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal, İletişim Fakültesi bölüm başkanları ve akademisyenler de katıldı.





