Müsavat Dervişoğlu'nun Genel Başkanlığı için Cumhurbaşkanı'ndan Telefonla Tebrik Müsavat Dervişoğlu'nun Genel Başkanlığı için Cumhurbaşkanı'ndan Telefonla Tebrik

Muhtarlık makamının artık rant kapısına dönüştüğünü kişisel egolarını tatmin olduğu siyasetinde arka bahçesi haline geldiğini belirten Trabzon Yenicuma Mahallesi Muhtarı Yıldıray Sarıalioğlu " Devlet muhtara  maaş veriyor  belediyeler muhtarlık binaların elektrik su paralarını ödüyor. Biz ne yapıyoruz hiç bir şey.. Yazık günah bu kadar israf. Muhtarliklar ya kapatılsın ya da belediyelere özel birim olarak eklensin" dedi..
İşte Trabzon Yenicuma Mahallesi Muhtarı Yıldıray Sarıalioğlu'dan olay açıklama lar..
MUHTARLIK MAAŞI ALMIYOR
"10 yıldır devletin verdiği muhtarlık maşını 1 kuruşu almadım engelli ve ihtiyaçlı ailelere dağıtıyorum ve her vatandaş e- devlet üzerinden her yere ulaşıyor. Ayrıca bizde vatandaş gibi TEDAS veya TİSKİ  kurumlarını telefon ilec arıyarak bir vatandaş gibi ulaşıyoruz.  Belediye personelleri sokaklara zaten hakim. Ayrıca muhtarlık yapan arkadaşların coğunun maddi durumu iyidir ayrıca bir muhtarlığın elektirik su internet telefon masraflarıda devlet tarafından verilmektedir. Muhtarlık eskiden asaletli aileler tarafından yapılırdı devlete maddi anlamda hiç bir yükü olmazdı. Şimdi hic bir hükmü kalmamıştır. Bu kadar maddi külfedi muhtarlara ödemektense dört-beş nüfuslu bir ailenin bir bireyini işe alarak milyonlarca kişiye iş imkanı sağlanmış olur. Okulunu bitirmiş gençlerimiz  boş gezmektedir bu nedenle  merkezdeki muhtarlıkların kapatılıp belediyeler adı altında güzel bir projeye ile istihdam oluşturacak farklı bir birimize olmalıdır"
VATANDAŞLARIN ONURU İLE OYNANMAKTA
''Bazı muhtar arkadaşlar vatandaşa adeta bir kumanya vererek internet sayfalarında deşifre edip o onuruyla oynamaktadır. Bunun gibi bir çok şeylerler daha var anlatılacak bununda dibine devlet inip araştırmalı.Şu mübarek Ramazan ayında bari  bir oy uğruna insanların dini duygularını suistimal etmeyin olacak iş degil"
MUHTARLIK MAKAMININ HÜKMÜ KALMAMIŞTIR 
"Her önüne gelen pusulayı alıp ben muhtarım diye biliyorsa zaten buradan anlamak lazım. Muhtarlıkların zaten hükmü kalmamıştır. Muhtarlık sevda işi hizmet işidir maaşla yapılmaz bir muhtar elektiriginide suyuda internetide telefonuda kendi cebinden ödemeli artık oralar  muhtarın adeta kendi özel  ofisi olmuştur yazık günahı Çıkıp bu söylediklerimi biri yalansın bu şehri terk ederim"

Muhabir: AYŞE SANCAK