Demokrat Parti'nin Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Şalpazarı Belediye Başkan Adayı ise Metin Günay oldu.

Trabzon'a gelen Demokrat Parti lideri Uysal, Yomra'da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı.

UYSAL: "BU BİR PARTİ MESELESİ DEĞİL"

Tanıtım töreninde açıklamalara bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal şu ifadeleri kullandı;


Sadece belediye hizmetlerini yapacak insanlara değil, gövdesini bu vazifeye verecek insanlara ihtiyaç var. Bugün Türkiye daha fazlasını yapabilir. Yereliyle geneliyle yapacaktır. Şühedanın kemiklerini asla sızlatmayacağız.

Herkesin birlik ve beraberlik içinde yaşayacağı bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Geçmişimizi unutmayacağız. Hiçbir zaman siyasi alanda rekabet meselesi haline getirmedik getirmeyeceğiz Bu büyük ülkenin üstesinden gelemeyeceği şey yok. Bunca yıl geçmiş, alnımız ak milletimizin huzurundayız. İşin doğrusu bu bir parti meselesi değil. Doğru insanlarla bu mücadeleyi verebilmek önemli. Mücadelemizi yarınlara Allah'ın izniyle taşıyacağız.

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, yaşanan gelişmelerle alakalı durum değerlendirmesi yaptı, istifa etti İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, yaşanan gelişmelerle alakalı durum değerlendirmesi yaptı, istifa etti

İBRAHİM SAĞIROĞLU: "SİZE İBRAHİM SAĞIROĞLU SÖZÜ VERİYORUM..."

Demokrat Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu'nun açıklamaları ise şu şekilde; 15 yıl belediye başkanlığınızı yaptım. Eksiklerimiz oldu, gelinen noktada bana dediniz ki "çok çalıştın, yoruldun" dediniz. "5 yıl izin verelim, dinlen ve dimdik gel" dediniz. Allaha çok şükür, bizde geldik. Neden aday olacak deniyor. Birilerinden hesap mı soracak deniliyor.

Bizim kitabımızda böyle şeyler yok, biz helalleşmeye ve kucaklaşmaya geliyoruz. Seçimi kaybettiğimiz akşam vatandaşlarımız seçimi biz kazanmışız gibi akın akın evimize geldi. Ben kaçıyormuşum; beni kurtar, beni tutuklamasınlar diye yalan dedikodular çıkardılar. Ben buradayım. Hakkında takibi devam eden davam ve dosyam yoktur. 5 ay müfettiş geldi, belediyeyi inceledi. Ne yolsuzluğumuz varsa söylesinler cevabını verelim. Size İbrahim Sağıroğlu sözü veriyorum. Üniversite bütün birimleri ile açılacaktır.

Kaşüstü Pazar yeri yetmiyor. Yeni yerini bulduk, yapacağız. Önümüzdeki günlerde projelerimizi tek tek açıklayacağız. En önemli projemiz şudur; "Satmayacağız." Bizim 300 kişi civarında istihdam projemiz var. Bizim yapmış olduğumuz projeler, belediye üzerinden ve ticari şirket üzerinden olacak. Çoğunluğu kadın çalışanlarımız olacak. Şehir meydanı çok acil yapılması gereken bir projedir. Sizi hayal peşinde dolandırmadık. Beyannamemizde ne dediysek onu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadık. Kendimi sizlere, sizi de Allah'a emanet ediyorum.”
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak