Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden YKS Tercih Danışmanlığı Hizmeti Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden YKS Tercih Danışmanlığı Hizmeti

Atık Getirme Merkezi'nde Öğrencilere Farkındalık Sunumu

İlk olarak Akyazı'da kurulan Atık Getirme Merkezi'nde gerçekleştirilen sunumda, öğrencilere atıkların geri kazanımı ve nasıl ayrıştırıldığı konusunda detaylı bilgiler verildi. Öğrencilere, atıkların yerinde nasıl işlendiği gösterilerek çevre bilinci oluşturuldu.

Öğrencilerin Hayalindeki Çevre Ekopark'ta Resmedildi

Trabzon Ekopark'taki etkinlikte ise öğrencilere, hayal ettikleri çevreyi resmetme fırsatı verildi. Ayrıca, atık maddelerden çeşitli ürünlerin nasıl yapılabileceği konusunda uygulamalı çalışmalar yapıldı.

Kampanyaya Destek Veren Kurumlarla Bilinçlendirme Programları

Orman Bölge Müdürlüğü, Sağlık ve AFAD gibi kurumların da katılımıyla düzenlenen etkinliklerde, çevre bilincinin önemi ve korunmasının gerekliliği vurgulandı. Programa katılanlara çeşitli hediyeler verilerek katılımları teşekkür edildi.

Çevre Koruma ve Geri Dönüşümde Toplumun Sorumluluğu

Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Korkmaz, yaptığı açıklamada, Dünya Çevre Günü'nün önemine vurgu yaparak, Sıfır Atık hedefine ulaşmanın temel amaçlarından biri olduğunu belirtti. Korkmaz, öğrencilerin gösterdiği çaba ve ilgiyi takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Ortahisar Belediyesi'nden Çevre Koruma Vurgusu

Ortahisar Belediye Başkan Vekili Murat Özçilingir ise açıklamasında, çevre korunması ve atıkların geri kazanımının önemine vurgu yaparak öğrencileri tebrik etti. Özçilingir, çevre bilincinin artırılması ve çevre koruma çalışmalarının önemine dikkat çekti.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri, Trabzon'da çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: BİROL SANCAK