Bayramda Trabzon'da Yoğun Turist Akını

Bayram tatili boyunca Soğuksu Mahallesi'ndeki Atatürk Köşkü'nü 15,545 kişi ziyaret etti. Şehir merkezinin kuşbakışı izlenebildiği Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu'nu ise 9,728 kişi gezdi. Fatih Mahallesi'ndeki tarihi Ayasofya Camisi de turistlerin en çok ilgi gösterdiği noktalardan biri oldu.

Ziyaretçilerden Memnuniyet Dolu Yorumlar

Almanya'da yaşayan Burak Memişoğlu, ailesiyle birlikte her yıl memleketi Trabzon'a tatile gelmeye özen gösterdiğini belirtti. Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu'na ikinci kez geldiğini söyleyen Memişoğlu, "Trabzon doğası ve deniziyle insanlara güzel olanaklar sunan bir şehir. Dışarıdan gelen misafirlerin ilk getirileceği yerlerden birinin de seyir terası olduğunu düşünüyorum." dedi.

Artvin'den gelen Harun Özkul ise Atatürk Köşkü'nü ilk defa ziyaret ettiğini ve buradan Sümela Manastırı'na geçmeyi düşündüklerini söyledi. "İlk defa Atatürk Köşkü'ne geldik, buradan Sümela Manastırı'na geçmeyi düşünüyoruz. Misafirlerim de sevdiler burayı. Bakımı güzel yapılmış, çiçeklendirilmesi çok güzel. Hepimiz çok sevdik." diye konuştu.

Tarihi ve Doğal Güzellikler İlgi Odağı

Trabzon'un tarihi ve doğal güzellikleri, bayram tatilinde de büyük ilgi görüyor. Atatürk Köşkü, tarihi Ayasofya Camisi ve Boztepe Seyir Terası gibi mekanlar, turistlere hem tarih hem de doğal güzellikler sunarak unutulmaz anılar yaşatıyor.

Trabzon Turizmi Canlanıyor

Bayram tatilinde Trabzon'un tarihi ve turistik mekanlarına olan ilgi, bölge turizminin canlanmasına katkı sağladı. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi, Trabzon'un turistik değerini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu tür yoğunlukların, Trabzon ekonomisine de olumlu yansımaları olması bekleniyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU