Gazetemizin deneyimli muhabiri Bahattin Baştürk, uzun bir süredir trafik elektronik denetleme sistemi olan EDS sistemine karşı bir duruş sergilemektedir. Özellikle şehir içi yollarında uygulanan bilinçsiz hız limitlerine yönelik eleştirileri ve bu konuda defalarca haber yapmış olan Baştürk, Karadeniz sahil yolunda ise Tirebolu ilçesindeki EDS sisteminin sürücülere tuzak gibi geldiğine dikkat çekmektedir.

Bahattin Baştürk'ün EDS sistemine karşı duruşu, hız tahdidi olmaması gerektiğini savunmaktan ziyade bilinçli hız tahditlerinin uygulanması gerektiği yönündedir. Özellikle Tirebolu gibi bir ilçede, şehirle bağlantısı olmayan yolda uygulanan 82 kilometre/saatlik hız sınırına karşı çıkarak defalarca haber yapmıştır.

Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar

Tirebolu'da EDS sistemi ile ilgili imzaları atan dönemin belediye başkanı ve şu anki başkan aday adayı Abdullah Karabıçak, Bahattin Baştürk'ün sık sık sosyal medya üzerinden sorduğu sorulara yanıt vermemiş ve sonunda gazeteciye karşı duyarsız bir tavır sergilemiştir. Bu durum, şimdi başkan adayı olarak gösterilen Karabıçak'ın, basınla nasıl bir ilişki içinde olacağına dair merak uyandırmıştır.

Bahattin Baştürk'ün EDS konusundaki eleştirileri ve soruları, şehir içi trafik düzenlemeleri ve sürücülerin hakları konusundaki hassasiyetiyle bilinirken, Tirebolu'daki EDS sistemi ve başkan aday adayı Abdullah Karabıçak'ın tutumu, kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir. Başkan adayı olması halinde basınla iletişimini nasıl sürdüreceği konusu da merak konusu olmuştur.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT